Verhuisstress

Andrea van Fief 31-03-2023
14 keer bekeken 0 reacties

Van alle levensgebeurtenissen heeft "De Verhuizing" een prominente plaats in de stress-top 5. Huh? Verhuizen is meestal toch leuk? Een nieuw onderkomen, vaak uit vrije wil gekozen? Een nieuwe start?

Dat zou je denken, maar ook hier bevestigt de uitzondering de regel.

Ik herinner me uit een grijs verleden nog heel goed een verhuizing van een piepklein huisje in het Westland naar een grote, nieuwe eengezinswoning in Leiden. Leuk, dat ik als meisje komend van het 'platteland' kennis kon maken met het wonen in een 'grote' stad. Al snel volgde een leuke baan in de buurt. Dat stukje rijden naar mijn (achtergebleven) familie en vrienden nam ik op de koop toe. Toen daarna in het nieuwe paleisje ook nog 2 lieve jongetjes werden geboren, was het geluk compleet. Alle ingrediƫnten waren aanwezig om je helemaal op je plek te voelen.

Mis! Ik had geen rekening gehouden met opstekende gevoelens van heimwee. Dat gevoel ging steeds meer opspelen. Er waren bovendien dagen dat ik in het hele rijtje eengezinswoningen de enige was die overdag thuis was!! Om een lang verhaal kort te maken: ons kleine gezinnetje vond een lief huisje in mijn geboortestreek en niet lang daarna maakten we ons op om te verhuizen. Back to my roots !!

En geloof mij: alle perikelen, hobbels, bergen en dalen die samengaan met een verhuizing werden door mij fluitend op de koop toe genomen. Het zou de meest fijne verhuizing van mijn leven worden. En inderdaad: we hebben er tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Zo blijkt maar weer dat beslissingen vanuit je hart genomen, meestal goed uitpakken.

Fief-ers die binnenkort voor een verhuizing komen te staan, wil ik heel veel geluk wensen op de nieuwe stek. En ja, er is veel te regelen. Handige tips om die verhuizing een beetje makkelijker te maken vind je hier.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen