MIjn tuin

Jan van Fief 03-03-2023
17 keer bekeken 0 reacties

Ik heb een tuin van 10 bij 5 meter, een gemiddeld tuintje voor een woonwijk. De ligging is op het zuiden, dus we kunnen vaak al rond februari in de tuin zitten. Heerlijk die eerste, niet brandende maar wel al warme zonnestralen op je gezicht.

Door de lange donkere dagen, de vochtige winterperiode,  zijn alle tegels groen uitgeslagen. Geen mooi gezicht. Dus jaarlijks ergens, in april, pak ik de hoge drukspuit. Spuit alle tegels schoon en de tuin ziet er weer als nieuw uit.

Snoeien van een paar struikjes en een klein boompje doe ik meestal in september/oktober. De hedera van de schuttingen maak ik mooi strak met de elektrische snoeischaar. Dat doe ik tweemaal per jaar, want dat groeit best hard.

Ik noem mijn tuin altijd "het dakterras", alleen beneden. Waarom? Gewoon, omdat die is ingericht om in te zitten. En laten we eerlijk zijn, 50 m  voor een dakterras, dat is niet gering.

Door de lange periode van thuis zijn, die we gelukkig al bijna weer zijn vergeten, waarderen we de tuin nog meer. Wat was die tuin toen een heerlijk oord om te vertoeven!

Zolang ik het werken in de tuin nog kan, blijf ik het doen. Want het is een heerlijke, ontspannende en dankbare manier van werken. Het lijf wordt weer even op een andere manier getart en dat is goed!

En als het niet meer gaat, dan nemen we een tuinman. Of wellicht samen met de buren, want die groeien in leeftijd met mij mee, dus lopen ook een keer tegen de grens aan van de lijfelijke (on)mogelijkheden.

Nou, mochten ook jullie de tuin nog moeten opknappen, veel werkplezier!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen