Van huis naar thuis

Cora van Fief 07-02-2023
23 keer bekeken 0 reacties

Laatst schreef ik over mijn toekomstige woning en hoezeer ik me daarop verheug. Dat de oplevering vertraging heeft opgelopen geeft me nu extra tijd om m'n gedachten te laten gaan over hoe ik van m'n huis een echt THUIS kan maken.

Zo heb ik me erin kunnen verdiepen voor welke vloerbekleding ik het beste kies en welke kleur het gaat worden. De muren zullen in neutrale kleuren geschilderd worden. Met bijvoorbeeld schilderijen of andere decoraties kan ik dan een afwisselende sfeer aan de wanden creëren.

In grote lijnen ben ik er ook uit hoe ik de woning in ga richten. Misschien komt er in praktijk van die indeling niets terecht maar dat zie ik tegen die tijd wel weer. De voorpret daarvan heb ik dan in ieder geval nu al gehad!

Een lijst van onder andere instanties waar ik mijn verhuizing aan door moeten geven en binnen welk tijdsbestek dat moet gebeuren heb ik al uitgewerkt. Dat scheelt me een hoop uitzoekerij tegen de tijd dat het zover is. Adreswijziging voor familie en vrienden kan ik in de meeste gevallen via whatsapp versturen.

Wat ik nog wel moet doen is een hoop 'ontspullen'. Het is verbazend hoeveel een mens door de jaren heen eigenlijk heeft bewaard! Inmiddels is een en ander al richting kringloopwinkel gegaan maar ook de komende tijd zullen er nog heel wat spullen door m'n handen gaan en wat blijkt? Zo'n verhuizing is dé ideale gelegenheid om een schifting te maken tussen wat blijft en wat weggaat. En eigenlijk geeft dat best een lekker gevoel!

Hoewel ik enorm uitkijk naar m'n nieuwe woning, zie ik wel wat op tegen de verhuizing zelf. Waar haal ik bijvoorbeeld een aantal sterke armen vandaan die de zware dingen kunnen versjouwen?

Ik moet er maar op vertrouwen dat ook dat tegen die tijd goed komt!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen