Repair Café

Ruud van Fief 31-01-2023
29 keer bekeken 0 reacties

Je waterkoker doet het niet meer. Je stofzuiger zuigt slecht of je strijkijzer heeft een kapot snoer. Misschien kan je jouw apparaat wel laten repareren bij een Repair Café bij jou in de buurt.

Lang was het niet de moeite om kleine huishoudelijke apparaten te laten repareren. De reparatiekosten waren vaak meer dan een nieuw apparaat kopen en die was ook zo besteld. Maar met de stijgende prijzen is het aantrekkelijk om eens te kijken of je apparaat kan worden gerepareerd in een repair café. En het is ook beter voor de planeet als je langer met je apparaten doet.

Hoe werk het Repair Café

Bij een repair café kun je langskomen met je apparaat, schoen, kledingstuk of fiets. Er wordt door een vrijwilliger gekeken of het object gerepareerd kan worden, waarna hij of zij aan de slag gaat. De reparatie is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Mochten er onderdelen vervangen moeten worden dan moet je die natuurlijk ook betalen.

Repair Café Maassluis

Gevestigd in buurtcentrum De Hooftzaak, P.C. Hooftlaan 11a in Maassluis. Zie link voor meer info

Repair Café Vlaardingen

Gevestigd in Wijkcentrum West, Professor Teldersstraat 1, Vlaardingen. Zie link voor meer info.

Repair Café Schiedam

Gevestigd in ontmoetingscentrum de vijf Molens, Nieuwe Damlaan 818, Schiedam. Zie link voor meer info

Kom je ook eens langs in één va de drie repair caf√©s in de regio?

Het Repair Café is een initiatief van de Nederlander Martine Postma. De eerste bijeenkomst vond plaats in Amsterdam. Inmiddels is het concept wereldwijd uitgerold!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen