Egyptisch wonen

Petty van Fief 11-10-2022
21 keer bekeken 0 reacties

Wat is er heerlijker dan wonen in een huis dat voelt als een deken die om je heen zit?

Je kan een huis laten bouwen, kopen of huren maar dan doe je dat (meestal) alleen als je er een goed gevoel bij hebt. Echter een huis zelf bouwen dat is wel even een dingetje en daar zit dan ook nog een verschil in wat voor huis je gaat bouwen. Ad, een kennis van me, heeft de stap gewaagd en bouwde een heel bijzonder huis.

Het is zo'n 35 geleden dat de gemeenteraad in Schiedam een positief besluit nam voor de bouw van piramidewoningen op het Faassenplein. De bedoeling was dat de 16 potentiƫle eigenaren zelf het casco, dat alleen geleverd werd, moesten afbouwen. Binnen de Stichting Piramidewoningen Schiedam is toen een bouwgroep geformeerd en kon men aan de slag. Wel zocht men naar een aannemer die ervaring had met houtskeletbouw, eentje die zijn nek in een experiment wilde uitsteken. Die werd gevonden!

Aangezien Ad (bijna) alles kan en overal verstand van heeft, is het hem net als de anderen gelukt. Van aanleggen riolering en elektriciteitsleidingen tot het plaatsen van muren en plafonds. Ook de indeling van de kamers, keuken, toilet, badkamer en de kamer in de punt van de piramide. Je gelooft het toch niet als je daar in de huiskamer aan een kopje koffie zit?

Ad heeft toen ook al met het milieu rekening gehouden. Bouwde met milieuvriendelijke materialen. Voor het heien is onder andere gebruik gemaakt van houten palen. Ook nu is Ad nog steeds milieubewust bezig. De tuin om zijn huis zit vol met uitvindingen om het regenwater op te vangen en met ingenieus apparatuur de planten, struiken en bomen op afgestelde tijden te sproeien. Natuurlijk heeft hij ook een tuinkeuken gemaakt met alles d'r op en d'r an!

Kortom, Ad's huis is gewoon 'pasklaar' gemaakt!

Foto: Piramidewoning

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen