Matter

Ruud van Fief 16-08-2022
22 keer bekeken 0 reacties

It matters, Engels voor "het is belangrijk". Dat vinden de techreuzen die de handen ineen hebben geslagen om een nieuwe standaard te creƫren voor huisautomatisering.

Weet je nog hoe in de jaren tachtig de strijd losbarstte over wat het standaardsysteem zou moeten worden voor videorecorders. Aan de ene kant Sony met het Betamax systeem, aan de andere kant JVC met VHS. En alhoewel Betamax technisch de beste was won uiteindelijk het VHS-systeem.

In de wereld van huisautomatisering dreigde hetzelfde te gebeuren. Google-producten die niet compatible of niet 100% functioneel waren met Apple-producten en omgekeerd. Maar in 2019 werd gestart met een project om fragmentatie te voorkomen. Anders dan in de tachtiger jaren kwam het initiatief van de grote techreuzen zoals Google, Amazon, Samsung en Apple. Het doel was om een eenduidige manier te maken waarmee apparaten met elkaar kunnen praten en verbinden.

Wat heb ik eraan?

Met Matter hoef je niet langer een technische knobbel te hebben om apparaten aan te sluiten op je netwerk of telefoon. Vaak is het scannen van een QR-code voldoende.

Wanneer zijn producten met Matter beschikbaar?

Sinds september 2022 zijn de eerste producten beschikbaar. Mocht je slimme lampen, speakers of andere zaken willen kopen kijk dan eens of het Matter logo op de verpakking staat. Dat maakt je investering future proof.

Lees ook dit interessante artikel op Iculture of kijk deze video van Bright waarin ze het verder uitleggen.

Foto: Logo Matter

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen