Moderne techniek in huis

Wil van Fief 10-08-2022
23 keer bekeken 0 reacties

Een pieptoon omhoog, een pieptoon omlaag, korte felle piepjes, een lang aanhoudende piep. Dit alles is niet meer weg te denken in onze moderne huishoudens.

Het geeft aan of je bijvoorbeeld een apparaat aan- of uitzet, of er iets niet helemaal goed gaat en je dus in actie moet komen of dat je wasbeurt gereed is enz. enz.

Weet je dat deze piepjes niet zomaar toevallig zijn ontstaan maar dat een heuse geluidsdesigner die ontwikkelt? Zo iemand denkt uitgebreid na over welke geluiden wat bij ons oproepen. Het heeft dus niets met willekeur te maken.

Het grappige is dat ik na die uitleg, in een prachtige tv-serie genaamd Prikkels, direct de logica ontdekte in de geluiden van mijn apparaten.

Maar nu nog omgaan met die moderne apparatuur. Ik heb al eerder geschreven over de problemen met mijn 'twister', onderdeel van mijn inductiekookplaat. Die heb ik inmiddels aardig overwonnen, maar de oven??? Ik weet nog steeds niet zo goed wanneer ik gebruik moet maken van de hete lucht oven of van de gewone. Weet wel dat de eerste variant heel erg snel gaat met soms navenant gevolg!

Dat heeft overigens ook alles te maken met het feit dat ik meestal te ongeduldig ben om de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door te lezen. Die zijn vaak zo uitgebreid dat de moed me dan ontgaat. Herken je dat? Al bladzijden door struinen tot je eindelijk hebt gevonden waar je naar op zoek bent? Pfft. Geef mijn portie maar aan Fikkie.

Zo ben ik als de dood dat de stroom uitvalt omdat ik dan de klok van de oven weer moet herprogrammeren! Zo ligt m'n nieuwe slaapkamerlamp ook nog steeds op de kast. Het handigst is denk ik om een kort stappenplannetje in mijn eigen woorden te maken.

Ik denk dat ik daar maar eens mee aan de slag ga!

Kijk hier de serie "Prikkels" terug over ongekende schoonheid van onze zintuigen in een wereld die ze overprikkelt.

Foto: kookplaat

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen