Energie besparen?

Marjan van Rogplus 28-07-2022
16 keer bekeken 0 reacties

Hoeft niet veel te kosten!!

Alweer een tijd geleden (in december 2020) heb ik enkele tips gegeven om te besparen op je energierekening. Momenteel loont het helemaal om te bezien waar je kunt besparen in je huis. Daarom heb ik hier nog wat tips voor je om te besparen op je energierekening:

Vervang lampen voor LED-verlichting

Ook al werkt de gloeilamp of halogeenlamp nog goed, toch is het slim om deze te vervangen. De aanschafprijs van een LED lamp is hoger, maar deze is makkelijk terugverdiend. Een LED lamp is namelijk 85% zuiniger dan een gloeilamp en 75% zuiniger dan een halogeenlamp. Daar komt nog eens bij dat een LED lamp veel langer mee gaat, tot wel 9x langer dan een gloeilamp.

Zet apparaten niet stand-by maar uit!

Als je je tv het hele jaar stand-by laat staan kan dit al €35,- per jaar extra kosten. Oudere apparaten verbruiken nog steeds stroom in de uit-stand. Haal dus de stekker uit het stopcontact. Gebruik een stekkerdoos met aan/uit schakelaar voor meerdere apparaten zodat je ze met 1 druk op de knop kunt uitschakelen.

Laptop, tablet of computer

Als je stroom wilt besparen, kun je beter een laptop gebruiken dan een gewone computer. Een tablet is nog zuiniger. Het opladen kost maar een paar euro per jaar.

In de keuken

Gebruik een kleine pan op een kleine pit. Gebruik een deksel op de pan tegen warmteverlies. Een waterkoker verbruikt veel minder stroom dan een kokend waterkraan. Verwarm niet meer water in een waterkoker dan je nodig hebt. Warm op in de magnetron, dat gaat sneller dan op het fornuis of in de oven.

Ik hoop dat er een bruikbare tip voor je bij zit. En mocht je zelf een tip willen delen, laat die dan achter met een reactie.

Meer informatie over energie besparen

Foto: LED-lamp

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen