Verlichte trap

Esther van Rogplus 02-06-2022
9 keer bekeken 0 reacties

Heb je een trap in huis? En ga je die ook op en af in het donker, zonder het licht aan te doen? Misschien is trapverlichting dan een oplossing.

Traplopen kan gevaarlijk zijn, zeker naar mate we ouder worden. De coördinatie wordt soms wat lastiger, we zien wat minder goed en de spieren worden wat strammer waardoor een trap soms een 'struikelblok' kan worden. Zeker in de nacht, als je eigenlijk niet het licht op de overloop aan wil doen omdat je niemand wilt wakker maken. Een misstap is dan snel gemaakt.

Tegenwoordig is daar een mooie en slimme oplossing voor namelijk trapverlichting. Met bijvoorbeeld LED verlichting op de trap zorg je voor meer veiligheid en de verlichting zorgt daarnaast voor een mooie sfeer. Mooi meegenomen daarbij is dat LED-lampen de meest energiezuinige keuze voor trappen is omdat ze zo lang meegaan!

Het plaatsen van verlichting met een sensor zorgt ervoor dat de verlichting aan gaat op het moment dat je de trap op of af gaat. Je kunt kiezen voor verlichting die je aan sluit op het lichtnetwerk of kiezen voor verlichting welke op een batterij werkt.

Er zijn verschillende vormen en soorten van verlichting op de trap. Laat je goed voorlichten en doe gedegen onderzoek op bijvoorbeeld verschillende websites. Ben je handig dan kun je het wellicht zelf instaleren maar er zijn ook bedrijven die het tegen betaling instaleren.

Steek je licht eens op smiley

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen