Douchestoel of kruk?

Melissa van Rogplus 05-05-2022
18 keer bekeken 0 reacties

Douchestoelen en douchekrukjes, ze zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Waar moet je nu op letten bij de aanschaf van zoiets?

Hier volgen een aantal aandachtspunten.

  1. Wat heb je nodig?

Is het lang staan te vermoeiend, maar kun je nog wel goed opstaan en gaan zitten, dan kan een douchekrukje al voldoende zijn. Is naast het staan ook het opstaan en gaan zitten lastig, dan is het verstandig om een douchestoel met armleuningen aan te schaffen.

  1. Wat past er in je doucheruimte?

De beschikbare ruimte kan ook bepalend zijn voor de keuze. Is er sprake van een standaard douchecabine, dan is een douchestoel vaak te groot. Denk dan aan een douchekruk of een opklapbaar douchezitje aan de muur in combinatie met wandbeugels (eerder op Fief). Voor een opklapbaar douchezitje dient wel de muur waar deze aan bevestigd wordt sterk genoeg te zijn en kan het nodig zijn om een aannemer in te schakelen.

Na de keuze van een douchestoel zijn onderstaande punten belangrijk om op te letten:

  • Is de douchestoel/kruk in hoogte verstelbaar?
  • Zitten er onderaan de poten anti-slip doppen?
  • Zit er anti-slip profiel op de zitting en rugleuning?
  • Zitten er gaatjes in de zitting, zodat het water gemakkelijk weg kan lopen?
  • Zijn er wel of geen armleuningen aanwezig?
  • Is de maximale belastbaarheid van de stoel/kruk voldoende voor je eigen gewicht?
  • Let op het totale gewicht en de opklapbaarheid van de stoel/kruk, zodat de stoel gemakkelijk weg te zetten is of mee te nemen is op vakantie.

Sommige douchestoelen kunnen ook eerst gebruikt worden als douchekruk en verder opgebouwd worden naar een douchestoel met rugleuning en armleuningen naar wat nodig is. Er zijn ook douchestoelen die gecombineerd zijn met een toiletstoel. De stoel kan 's nachts bij het bed gebruikt worden als toiletstoel en in de douche als douchestoel.

Als laatste: wist je dat je een douchestoel of -kruk ook voor maximaal 6 maanden kosteloos kan lenen via Medipoint of Vegro. Zo kun je ook eerst uitproberen wat voor jou het meest geschikt is.

 

Foto gedeeld door Vitility

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen