Douchen in je bad!

Esther van Rogplus 07-04-2022
10 keer bekeken 0 reacties

Wanneer je een badkamer hebt met een bad waarin je ook doucht, kan het naarmate je ouder wordt steeds moeilijker worden om het bad in te stappen en staand te douchen. Je komt dan voor de moeilijke keuze te staan.

Moet je nu beslissen een dure verbouwing te laten doen waarbij het ligbad wordt verwijderd en vervangen voor een douchecabine? Een gemiddelde badkamer heeft tenslotte een levensduur van zo'n 20 jaar, dus nodig is het wellicht nog niet... En wat als je huisgenoten met regelmaat nog genieten van een warm bad?

Een badplank kan dan uitkomst bieden!

Wat is een badplank?

Badplanken worden horizontaal over de breedte en boven op de rand van het ligbad geplaatst. Daardoor is het mogelijk om op de badplank te gaan zitten. Vervolgens kun je jezelf, met een wandsteun of eventueel met de hulp van iemand, 90 graden omdraaien en je benen over de rand het bad in verplaatsen.

Zo kun je heerlijk blijven douchen in je eigen bad, ook al is dat zittend. Je kunt op een relatief goedkope manier gebruik blijven maken van je badkuip. Je hebt namelijk ook extra houvast en steun aan de badplank als je toch nog eens een bad wil nemen.

Zonder de hulp van anderen, kun je op een veilige manier in en uit bad stappen. Dat geeft een vrij gevoel!

Laatst was ik op bezoek bij een echtpaar. Noodgedwongen dachten zij het bad te moeten laten verwijderen omdat de man des huizes de energie niet meer heeft om staand te douchen in het bad. Een badplank bleek voor hen de oplossing. De badkamer, die hij zelf nog gemaakt heeft, kan blijven en hij heeft zijn vrouw niet meer nodig om hem te ondersteunen bij het douchen.

Er zijn verschillende soorten en maten. Zelfs met een rugsteun. Kijk maar eens op een van onderstaande links. Daar is ook meer informatie over badplanken te vinden.

Met deze tips hoop ik dat je nog lang gebruik kunt blijven maken van je bad!

 

Foto gedeeld door VITILITY

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen