Een bed steuntje?

Marcella van Cure+ 24-03-2022
19 keer bekeken 0 reacties

Het is lente, het zonnetje schijnt en je wilt je bed uit springen! Maar wat als dat nou niet zo makkelijk gaat?

Je merkt dat het recht op komen zitten moeizaam gaat of dat het opstaan vanuit bed niet zo goed lukt. Vandaag deel ik graag een aantal tips:

  • De hoogte van het bed kan een rol spelen bij het in- en uitstappen.
  • Hoe lager je bed, hoe lastiger het in- en uitstappen kan gaan.
  • Een optie is om het bed te verhogen met bijvoorbeeld klossen of olifantspoten of om een extra matras op het huidige matras te leggen.

Mocht je liever een ander bed aanschaffen, overweeg dan een bed met elektrische verstellingen. Bijvoorbeeld een hoog-laag bed, dit bed is in hoogte verstelbaar en je kunt het hoofdeinde en het voeteneinde ook verstellen. In sommige gevallen wordt dit bed vergoed door de zorgverzekeraar.

Soms is het moeilijk om om te draaien in bed, rechtop te komen zitten en/of op te staan uit bed. Een handig hulpmiddel is dan de bedbeugel. Bedbeugels heb je in allerlei soorten en maten: enkele bedbeugels, dubbele bedbeugels, in hoogte verstelbare en elektrisch bedienbare bedbeugels. Doordat er verschillende soorten bedbeugels op de markt zijn is het voor bijna alle soorten matrassen en bedbodems geschikt. Ze zijn eenvoudig te monteren en relatief goedkoop!

Mocht je twijfels hebben over het juiste hulpmiddel of wil je graag persoonlijk advies, dan kun je altijd een ergotherapeut of fysiotherapeut in jouw buurt inschakelen.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen