Een steuntje aan de wand nodig?

Eveline van Rogplus 10-03-2022
19 keer bekeken 0 reacties

Handgrepen, handvatten, wandbeugels of steuntjes zijn handig als je iets wilt vasthouden omdat je wat minder stevig op je benen staat.

Ik spreek regelmatig personen die zeggen dat ze geen beperkingen hebben bij het opstaan vanaf het toilet omdat ze dan altijd de verwarmingsbuis beet pakken of ze steunen op het fonteintje in het toilet. Hetzelfde geldt bij het maken van de hoge afstap naar het balkon. Dan hou ik me gewoon vast aan de deurpost wordt mij dan gezegd.

Het is goed dat mensen zelf een oplossing zoeken en dit een steuntje biedt. Echt veilig is het niet om een fontein of verwarmingsbuis hiervoor te gebruiken. Of je vast te houden aan de deurpost. Het fontein kan afbreken, een verwarmingsbuis kan los raken. En aan een deurpost heb je ook niet altijd voldoende grip om je staande te houden wanneer je uit balans zou raken.

Via de bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei kan je een wandbeugel kopen en monteren door vast te schroeven in de muur of kozijn. Ook kan je kiezen voor een beugel met zuignap wanneer je geen gaten in de muur wilt. Deze zou je kunnen kopen via een website als Vitility of Medipoint.

Wist je dat zo'n steun of wandbeugel in de douche ook superhandig is als je duizelig wordt. Wanneer je met je ogen dicht en met het hoofd achterover, onder de douche de shampoo uit je haren spoelt? Of om een gastendoekje te drogen te hangen?

Wandbeugels zijn dus eenvoudig aan te schaffen en te monteren om een steuntje te geven wanneer dit nodig is.

 

foto: Vitility

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen