Senioren wonen met voorrang

Sonja van Fief 12-01-2022
12 keer bekeken 0 reacties

Mevrouw Breedijk en haar man verhuisden naar een senioren appartement. Ze lieten een grote eengezinswoning achter. 'Mijn man is een hobbyist en nog steeds aan het ruimen', lacht ze. 'Die hele zolder van 'm past echt niet in z'n nieuwe kamertje. Maar hij is hier net als ik dolgelukkig.'

Het was al een aantal jaren geleden dat ze haar man aankeek en zei: 'Dit wordt hier allemaal veel te groot.' De kinderen waren allang de deur uit. De kleinkinderen zo groot dat ze niet meer kwamen logeren. 'Wat moet je dan met een huis met drie verdiepingen?' Ook de tuin was groot. 'Mijn man is helemaal gek van tuinieren. Maar ja, je wordt toch een dagje ouder. Om dan de hele dag met je billen omhoog in die tuin te staan om alles schoon te houden.' Ook hadden ze aan twee kanten nieuwe buren gekregen met kleine kinderen. Eigenlijk woonden in de hele buurt weer veel nieuwe, jonge mensen. 'Die kinderen sjezen dan met hun fietsje langs je poort of je auto. En ze spelen in de zomer tot laat buiten. We waren wel toe aan wat meer rust.' Ze lacht: 'We voelden ons zo langzamerhand een stelletje oude mutsen daar. En weet je wat zo leuk is? Hier voelen we ons helemaal niet meer oud.'

Voorrang voor ouderen met een grote woning
Het appartement waar ze nu wonen, kregen de heer en mevrouw Breedijk via de pilot 'Doorstroom Senioren'. Dit is een project van woningcorporatie Woonplus Schiedam. Senioren die in een grote Woonplus-woning wonen, kunnen zich op een aparte wachtlijst laten zetten. Ze hoeven dan niet meer te reageren op woningen bij Woonnet en krijgen een vaste contactpersoon bij Woonplus. Komt er iets vrij in een seniorenflat? Dan worden ze hierover gebeld.

Het volledige verhaal van mevrouw Breedijk en meer informatie over de pilot “Doorstroom Senioren” vind je via onderstaande link.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen