Een schootkussen, handig!

Melissa van Rogplus 16-12-2021
16 keer bekeken 0 reacties

Zoek je een handige oplossing om op je schoot iets creatiefs tedoen?

Mijn oma hield altijd veel van puzzelen in puzzelboekjes. Toen zij ouder werd, werd dit lastiger voor haar om dit op schoot te doen in haar sta-op-stoel. Mijn oma kreeg een keer voor haar verjaardag een handig schootkussen, een soort dienblad met een kussen. Het kussen vormt zich naar de benen, waardoor dit stabiel blijft liggen. Het dienblad zorgt voor een stevige ondergrond om te lezen of schrijven. Later gebeurde het ook regelmatig dat mijn oma zo gemakkelijk kon eten in haar stoel.

Tegenwoordig zijn er verschillende varianten op dit kussen te vinden. En hebben ze verschillende namen zoals schootkussen, laptray, tabletkussen en/of laptopkussen. Sommige zijn zelfs voorzien van een leeslampje, bekerhouder en/of tablethouder.

Een schootkussen kan ook een handig hulpmiddel zijn als je gebruik maakt van een rolstoel. Het kussen ligt stabiel op je schoot en door het kussen straalt de warmte van een kopje thee of van een warme maaltijd niet door naar je schoot.

 

 

 

Als je een schootkussen te laag vind kun je ook een soort overschuiftafeltje gebruiken. Deze tafeltjes zijn over het algemeen wat hoger en sommige varianten zijn makkelijk verrijdbaar en daardoor makkelijk over je stoel en schoot te schuiven.

Deze is van Ikea.

 

 

Middels deze handige hulpmiddelen heb je je spullen binnen handbereik en hoef je niet ver te strekken of te reiken om je drinken of iets dergelijks te pakken.

Zo maak je het jezelf weer wat gemakkelijker.

Foto eigendom van Ikea.nl

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen