Het Repaircafe Vlaardingen

Wil van Fief 24-11-2021
21 keer bekeken 0 reacties

Ik ben op bezoek bij Ger en Agnes van de Bent, twee belangrijke figuren . Het repaircafé zit in hun hart merk je als je Agnes en Ger er vol vuur over hoort vertellen.

Dat komt mede doordat het contact onderling tussen de ongeveer 40 vrijwilligers die meewerken aan het Repaircafe zorgvuldig in stand gehouden wordt, ook tijdens deze onvrijwillige periode van sluiting.

Het Repaircafé is in oktober 2012 opgericht vanuit het motto: "Weggooien? Mooi niet!!" De oprichting werd mede mogelijk door een andere zeer actieve vrijwilliger in de Westwijk die toen de participatieprijs had gewonnen. Een deel van dit geld werd beschikbaar gesteld voor de oprichting van het 'café'.

Sinds de oprichting hebben ze zo'n 3000 reparaties verricht. Die variëren heel sterk: van het repareren van stofzuigers, koffiezetapparaten, een openhaard, poppen tot zelfs het inzetten van een nieuw batterijtje als de klok niet meer loopt. Niet dat je nu voor iedere lege batterij naar het Repaircafé kunt, maar men kijkt de situatie aan. Als het te moeilijk is voor de mensen om voor een batterijtje naar de winkel te gaan dan doen ze daar niet moeilijk over. In die zin hebben ze zeker ook een sociale functie.

Per keer dat ze op zaterdagmorgen open zijn van 9.30 tot 12.00 uur, hebben ze gemiddeld 60 bezoekers. Die worden ingeschreven door Agnes, die bekijkt en overlegt of reparatie mogelijk is en ze toewijst aan de juiste mensen. Er is een groep IT'ers, technische mensen en een naaigroep.

Het leukst vinden Agnes en Ger de reparaties voor kinderen. Onbetaalbaar als die een autootje dat weer kan rijden of een pop waarvan de arm er weer aangezet is, met een stralende glimlach in ontvangst nemen.

Deze stralende glimlach bespeur ik tijdens het interview ook voortdurend op de gezichten van Agnes en Ger!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen