Douchen met stoel en handgreep

Eveline van Rogplus 21-10-2021
17 keer bekeken 0 reacties

Ondanks het ouder worden wil je er gewoon goed uit blijven zien. Om dit te bereiken moet je jezelf wel goed kunnen blijven verzorgen.

Merk je dat je steeds korter onder de douche staat en je liever wilt gaan zitten bij het tandenpoetsen of make-up op doen aan de wastafel? Een douchestoel kan je dan helpen. Een losse douchestoel of -kruk kun je niet alleen voor het douchen gebruiken maar ook aan de wastafel of om te zitten tijdens het aankleden.

De thuiszorgwinkels van Medipoint, Careyn en Vegro verkopen bijvoorbeeld dit soort hulpmiddelen.

Er zijn ook kammen met een verlengd handvat om je haar netjes te doen als het heffen van je armen lastig gaat. Wist je dat deze te koop zijn?

Ook preventief kun je eenvoudige aanpassingen aanschaffen om je woning veiliger te maken, zoals handgrepen in de douche of toilet of een opklapbaar stoeltje aan de muur in de douche.

Om een idee te geven van de kosten:

  • Douchekruk via Bol.com €29,95
  • Handgreep bij Karwei €15,95
  • Opklapbaar douchezitje aan wand bij Karwei €60,-

Als je het lastig vindt om te kiezen welk hulpmiddel passend is in jouw situatie, kan er advies over hulpmiddelen gevraagd worden bij een ergotherapeut. De ergotherapeut kan thuis komen en adviseren welke oplossingen geschikt zijn. Het consult van de ergotherapeut wordt bijna altijd vergoed via de basisverzekering.

Hieronder nog twee online winkels voor hulpmiddelen. Neem gewoon eens een kijkje!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen