Blijven wonen in je eigen huis

Ruud van Fief 07-09-2021
18 keer bekeken 0 reacties

Wie wil er niet blijven wonen in zijn eigen huis. Dat kan door je woning levensloopbestendig te maken. Begin ermee als het nog niet nodig is.

Je woont al lang in je huis. En je wilt er ook graag zo lang mogelijk in blijven wonen. Dan is het goed om eens door je huis te lopen en na te gaan, waar je dingen kunt verbeteren om ook prettig in je huis te kunnen blijven wonen als je ouder wordt.

Dat noem je levensloopbestendig maken en dat klinkt alsof het een hele verbouwing gaat worden. En soms is dat ook het geval, maar vaak kun je ook met wat simpele aanpassingen je huis veiliger maken.

Er zijn simpele tips, zoals: zorg dat je geen losse kleedjes hebt waarover je kunt vallen en maak je looproutes obstakelvrij.

Of ideeën om voor een klein bedrag je huis veiliger te maken, zoals het plaatsen van een beugel in de douche en het verbeteren van de verlichting.

En natuurlijk ook grotere zaken zoals het vervangen van je gasfornuis door een inductiekookplaat. Dit om brandgevaar te verminderen.

Eén onderdeel van het levensloopbestendig maken is domotica. Het automatiseren van je lampen en gordijnen zodat je zonder moeite het licht aan en de gordijnen dicht kunt doen. Over twee weken verschijnt er een artikel op Fief over dit onderwerp.

Hou Fief dus in de gaten.

 

Een levensloopbestendige woning in 6 stappen

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen