Knarrenhof

Anja van Fief 14-09-2021
30 keer bekeken 0 reacties

Mijn oog viel op een krantenartikel over het Knarrenhof in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Een nieuwbouw hofje voor senioren. Voor hier in de buurt!

Mijn verbindingen waren gauw gemaakt: senioren die met elkaar samenwonen, gezelligheid, er voor elkaar zijn maar toch ook elkaar vrij laten. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Is er al iets gebouwd en wie komt er voor in aanmerking? Is het huur of koop? Voor informatie heb ik mijn vragen gesteld aan de Stichting Knarrenhof. Hier hun verhaal.

Een Knarrenhof in Waterweg-Noord gebied

Sinds circa 1,5 jaar is er binnen de regio Waterweg-Noord een trekkersgroep actief om in Vlaardingen en/of Schiedam medeburgers (later stadium Maassluis), politieke partijen en woningcorporaties enthousiast te maken voor het concept Knarrenhof. Ook zoeken zij naar een geschikte locatie. Als dat gelukt is neemt de landelijke Stichting Knarrenhof de organisatie over.

Maar wat is een Knarrenhof nu precies?

Mensen worden steeds ouder en blijven langer vitaal. Verzorgingshuizen zijn afgeschaft, langer thuis blijven wonen is het motto. Maar dan wel graag in een omgeving met levensloopbestendige woningen, duurzaam gebouwd, liefst in het groen. Met winkels en andere voorzieningen in de buurt, ruimte voor sociale contacten, hobby's en eventueel logees in een gezamenlijke hofwoning. Kortom, omzien naar elkaar en het fijn hebben als je 55plus bent, met of zonder levenspartner. Het idee is ontleent aan de ‘hofjes’ van vroeger en idealiter bestaat een Knarrenhof dan ook uit een soort wijkje van circa 30 tot 40 woningen in een mix van koophuizen, vrije sector huur maar ook sociale huur.

Gezien de schaarse betaalbare grond zullen het wel appartementen worden.

Aanmelden

Om in aanmerking te komen voor een woning binnen een Knarrenhof is het verplicht om je aan te melden en in te schrijven in een gemeente naar keuze. Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig €15,00 per gemeente.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen