Verhuizen of niet?

Anja van Fief 03-09-2021
14 keer bekeken 0 reacties

Als je ouder wordt kan de vraag gaan rijzen of je woning nog voldoet aan je wensen voor de toekomst. Is het nodig dat je gaat verhuizen? Dat is voor vele van ons een groot dilemma.

Als seniorenadviseur heb ik ouderen met deze vraag aan de balie gehad. Vaak kwamen zij te laat met deze prangende vraag . Hun woning paste dan al niet meer aan hun behoefte. Meestal was er dan een trap die een barriére ging vormen. Met alle gevolgen van dien.

Natuurlijk kun je niet alles voor zijn, maar erover nadenken en informatie inwinnen kan altijd.
Met deze voorbeelden op mijn netvlies heb ik zelf, samen met mijn man, een woonwensenlijst gemaakt. Vooral gelijkvloers was hierin belangrijk. Onze wensen hebben we kunnen realiseren, maar dat was wel 19 jaar geleden.

Op dit moment is er een groot woningtekort, voor zowel jongeren als ouderen. Ook al zou je willen verhuizen naar een seniorenwoning, dan gaat dat nu niet zo gemakkelijk. Er is momenteel een tekort aan 80.000 seniorenwoningen (bron: ANBO en Maxmeldpunt).

Ik wil hiermee zeggen, dat je nooit te vroeg kunt zijn om je te oriënteren op de senioren-woningmarkt.
Om je te helpen waar aan je kunt denken heeft de website 'ikwoonleefzorg' een checklist samengesteld, zodat je een goed beeld krijgt over langer zelfstandig blijven wonen en je eigen woonwensen.

Het kan zijn dat je kan blijven wonen waar je woont met aanpassingen of dat je toch liever kleiner wilt gaan wonen en/of bijvoorbeeld met gelijkgestemden in een woongroep. Er zijn vast meer mogelijkheden. Hiermee kun je gericht verder speuren wat voor jou de opties zijn.

Veel succes met je oriëntatie op de seniorenwoningmarkt.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen