Help, ik ben gevallen!

Sonja van Fief 01-09-2021
11 keer bekeken 0 reacties

Veiligheid in huis (of zelfs om huis) kun je vergroten door een alarmknop die je bij je draagt.

Je kent ze vast wel. Die alarmknoppen om de nek bij 'die oude mensen'. Waar ze op kunnen drukken als ze in huis gevallen zijn. Heel vaak ben ik bij mensen op bezoek en zie dat de knop aan de stoel of rollator hangt. Ja ik ga er niet mee lopen!! Jammer is dat, want als ze vallen, dan kunnen ze er niet bij komen.

Nu zijn de alarmknoppen verkrijgbaar in polsbandjes of met een clip die je kunt bevestigen aan je hemd of voor de dames aan hun beha.

De personenalarmering wordt vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Het is afhankelijk bij welke ziektekostenverzekering je jouw polis hebt afgesloten, om erachter te komen bij wie je de personenalarmering mag inschakelen.

Een kleine uitleg over de knop zelf:

  • Je maakt alarm door op de knop te drukken.
  • Deze knop schakelt door naar een centrale, die vragen wat er aan de hand is.
  • Vervolgens wordt er samen bepaald of er hulp ingeschakeld moet worden.
  • Deze hulp kun je zelf opgeven (dat zijn vaak de eigen kinderen, de buren of familieleden in de buurt) of je kunt de opvolging laten verzorgen door de organisatie waar je de alarmknop van hebt.
  • Allen moeten in het bezit zijn van de sleutel van jouw woning.

Wat ik veel hoor is dat men bang is om per ongeluk op de knop te drukken en dat er dan iemand voor niets komt. Daar hoef je niet bang voor te zijn. Ze maken eerst contact via het schakelkastje of met de telefoon. Krijgen ze dan geen gehoor, dan slaan ze uiteraard wel alarm.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen