De fiets op stal

Melissa van Rogplus 03-06-2021
13 keer bekeken 0 reacties

De zomer komt er aan, de fiets kan uit de stalling. Waar kan je op letten bij het stallen van je fiets? Je wilt deze gemakkelijk kunnen pakken en weer veilig opbergen, want dan pak je de fiets ook sneller om even een boodschap te doen of een ommetje te maken.

Schuur of berging opruimen

Door het opruimen van je schuur of berging creƫer je meer ruimte voor het stallen van je fiets. Je kan denken aan rekken of kasten met planken, zodat je hier gemakkelijk alle losse spullen kunt opbergen en de ruimte op de grond vrij blijft. Er bestaan ook speciale fietsophangsystemen/ fietsliften, dit is handig als je meerdere fietsen moet stallen. Let wel op de belastbaarheid van het ophangsysteem en het gewicht van de fiets.

Drempels verwijderen of de drempel oplossen met een drempelhulp

Zie ook het volgende artikel: Valpartijen voorkomen met een drempelhulp | Fief

Als je wat instabieler bent of de fietstassen vol met boodschappen zitten kan een drempel een behoorlijk probleem zijn. Door het verwijderen van drempels en/of het gebruik van een drempelhulp hoef je de fiets niet meer de berging in te tillen en kun je deze gewoon naar binnen rijden.

Stopcontact in de buurt

Tegenwoordig hebben veel mensen een elektrische fiets. De accu's van de fiets moeten opgeladen worden. Als het stopcontact makkelijk bereikbaar is, dan hoef je geen gekke bewegingen te maken of te bukken om de fiets op te laden. Bij de aanschaf van de fiets kun je eventueel ook rekening houden met afneembare accu's, deze kun je eventueel gewoon in huis opladen.

Ruime doorgang

In een appartementencomplex zijn de gangen naar de bergingen en de doorgangen van de bergingen soms aan de smalle kant. Het bereiken van de berging kan hierdoor een lastige klus zijn. Vraag eens na bij de verhuurder of een VvE of er bijvoorbeeld een centrale fietsenstalling is die ruim is en makkelijk te bereiken is. Dit kan een hoop schelen.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen