Keuken handig indelen?

Melissa van Rogplus 14-01-2021
16 keer bekeken 0 reacties

Hoe kan ik mijn keuken het beste inrichten? Al die spullen en ik heb niet alles elke dag nodig. Hoe zorg ik ervoor dat ik overal gemakkelijk bij kan? Tijd om te organiseren.

Stap 1: wat gebruik je vaak in de keuken

Het is handig om spullen zoals kopjes en borden, binnen handbereik te plaatsen en niet op de bovenste of juist onderste plank. Op deze manier voorkom je dat je onnodig gebruik hoeft te maken van een krukje of opstapje om iets te pakken of dat je extra moet bukken of knielen.

Stap 2: stapelen

Gebruik dezelfde maat bakjes, deze kan je goed stapelen. Je kan ook gebruik maken van labels, zodat je snel kan zien wat erin het bakje zit. HIerdoor hoef je niet alles uit de kast te halen om het juiste te pakken.

Er bestaan ook bordenrekken en pannenrekken, zodat je de pannen en borden gemakkelijk kan stapelen en weer gemakkelijk kan pakken.

Stap 3: organizers

Er zijn organizers. Hiermee kan je bijvoorbeeld een keukenlade verdelen in vakjes en de spullen netjes neerzetten en organiseren. De spullen in de lade blijven op deze manier op de juiste plaats, ook bij het openen en sluiten van de lade.

Indien je geen lades hebt kan je gebruik maken van een uitschuifbaar keukenrek. Hiermee worden gewone keukenkasten een soort lades en is ook hetgeen wat achterin het kastje staat makkelijk te pakken.

Ga lekker aan de slag met bovenstaande tips om de keuken handig in te richten. Als je nog andere tips hebt, dan lees ik deze graag terug!

Foto: keukenkastje

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen