Hulp bij een drempel

Melissa van Rogplus 26-10-2020
18 keer bekeken 0 reacties

In mijn woning zijn diverse dorpels, drempels en niveauverschillen. Ik struikel nog wel eens, waarbij ik een echte valpartij gelukkig nog net kan voorkomen. Hoe kan ik het struikelen nu verminderen?

In de woning zijn vaak dorpels, drempels en niveauverschillen aanwezig. De zogeheten stofdorpels van ruimte naar ruimte en bijvoorbeeld de waterkering bij de badkamer. Al deze kleine niveauverschillen kunnen ervoor zorgen dat je valt als je wat moeilijker loopt en gebruik moet gaan maken een loophulpmiddel, zoals een stok of rollator. Tegenwoordig zijn er gelukkig diverse internetsites en doe-het-zelfwinkels in de buurt, waar je drempelhulpen kunt aanschaffen.

De stofdorpels zijn vaak eenvoudig te verwijderen door deze los te schroeven en af te werken met een drempelvervanger.

De zogeheten waterkering bij de badkamer is wat lastiger, omdat deze vaak wat hoger zijn. Gelukkig zijn hier ook drempelhulpen voor te krijgen in verschillende hoogtes. Soms is de hoogte ook nog aan te passen omdat die is opgebouwd uit verschillende lagen. Het is belangrijk dat de drempelhulpen van rubber zijn of een antislip laag hebben, zodat uitglijden bij nattigheid wordt voorkomen.

De drempels bij de voordeur of achterdeur kunnen ook problemen geven, als je thuis komt met een volle boodschappenkar. Ook hier kan een  drempelhulp voor gebruikt worden. Zo kost het je minder energie. Ook hier is een antislip laag zeer belangrijk, zodat het ook met natter weer veilig blijft en uitglijden wordt voorkomen.

Door het verwijderen van de drempels en het gebruik van drempelvervangers of -hulpen, wordt je fijne en vertrouwde woning een stukje veiliger.

In het artikel vindt je drie verwijzingen naar verschillende bedrijven die drempelhulpen verkopen. Maar ook de Gamma en andere bouwmarkten verkopen deze.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen