Van oud naar nieuw

José van Fief 23-10-2020
29 keer bekeken 0 reacties

Vanaf ons trouwen, nu 50 jaar geleden woonden we met veel plezier in ons bovenhuis in het centrum van Vlaardingen. Alleen die trappen.

Buiten een hoge stenen trap en dan ook nog een trap binnen. Stel je voor dat één van ons de trappen niet meer op zou kunnen? Regelmatig werd er al gesproken over verhuizen. Ook de kinderen wezen ons hierop. Er waren tenslotte al wat lichamelijke klachten, Mijn man een versleten rug en ik heb last van mijn knieën. En nu kunnen we samen nog op zoek gaan naar een huis dat ons bevalt.

En wie had gedacht dat we dit zo dichtbij zouden vinden. Door de binnenstad lopend zagen we een nieuw bouwproject. Voordelen een lift, alles gelijkvloers, goed geïsoleerd, veel ruimte in douche en het toilet. En overal warm want onze woning is toch oud en tochtig. Verder zijn de winkels op loopafstand.

De stap was best groot, de huur is aanzienlijk hoger en veranderen is moeilijk na zoveel jaren. Maar dit is wel een woning voor de toekomst waar we samen oud kunnen worden. Uiteindelijk was de keuze toch niet zo moeilijk omdat we in onze eigen buurt kunnen blijven wonen. Dit voelt veilig en vertrouwd.

 

Nu wonen we er met veel plezier.

Bijkomend voordeel, we hebben beneden een berging waar we de fietsen makkelijk in kunnen zetten. Dus niet meer twee straten verder in de stalling en de accu's mee naar huis. Geen fietsendrager meer van boven naar beneden sjouwen. We zetten nu regelmatig de fietsen achterop de auto om een paar dagen weg te gaan.

Veel mensen, die hier wonen, zijn van onze leeftijd. We hebben leuk contact met de bewoners en houden elkaar een beetje in de gaten, op een gezellige manier. We zijn blij en tevreden dat we deze stap hebben genomen.

Een aanrader!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen