Ontspannen werken in de tuin

Sandra van Fief 05-08-2020
18 keer bekeken 0 reacties

Je hoeft niet ver weg om heerlijk te kunnen ontspannen. Zeker als je een tuin hebt kun je genieten zodra je naar buiten stapt. In deze tijd staan de planten mooi in bloei. Maar ook groeit alles snel, soms sneller dan je wilt. Dan is het natuurlijk heerlijk als je met gemak de planten kunt verzorgen.

Bukken wordt steeds lastiger als je ouder wordt. Ook de kracht in de armen kan wat minder worden. Ik ben op zoek gegaan op internet en wat blijkt: er bestaan ergonomische tuingereedschappen die het mij gemakkelijker maken. Met deze tuingereedschappen, zoals een tuinhark, -schep, en -schaar, hoef je minder kracht te zetten. Op deze manier kun je weer fluitend en ontspannen tuinieren.

Nog een tip: gebruik geen chemische onkruidbestrijdingsmiddelen om onkruid te bestrijden. Neem een ecologische variant of nog beter: pluk het zelf uit de grond. Onkruid wieden is echt rustgevend! En het klinkt gek, maar laat het gewoon in de aarde liggen. Het is goed voor de planten, het zorgt voor voeding in de grond. Er ontstaat leven in de bodem en het geeft je gezondere planten. Je krijgt er zelfs veel minder onkruid voor terug. De natuur kun je dus voor je laten werken.

De ergonomische tuingereedschappen zijn een aanrader. En als je dan ook nog bovenstaande tip ter harte neemt, krijg je nog meer tijd om ontspannen te genieten van je tuin!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen