Wonen in Maassluis

Marijke van Fief 24-10-2023
37 keer bekeken 0 reacties

Ik wist wel waar Maassluis lag, maar ik was er nog nooit geweest. Dus ging ik op onderzoek uit. Vanuit Rotterdam met de trein. Ik stapte uit en zag onmiddellijk het appartementengebouw waarin we geïnteresseerd waren.

Dat is gemakkelijk, zo lekker dicht bij het station. En ook zoveel groen. Er liep een mevrouw met haar hondje. Aan de andere kant van het grasveld was een gebouw dat ik niet thuis kon brengen. De mevrouw vertelde me dat het een winkelcentrum was. En er tegenover een theater en de bibliotheek. Het werd steeds leuker.

De knoop werd al snel doorgehakt, we gingen verhuizen. Eenmaal gesetteld gingen we de omgeving verkennen. We moesten een straat oversteken en de auto's stopten. Ik vroeg aan Jerry:

"Waarom stoppen die auto's hier?" Jerry zei: "We staan bij een oversteekplaats!"

"Echt waar? En dan stoppen de auto's hier? Dat doen ze in Rotterdam niet hoor!"

Het winkelcentrum moest nog verbouwd worden. Er was een pop-upwinkel. Daar werden allerlei leuke spullen verkocht die mensen zelf gemaakt hadden.

De mevrouw van de winkel vroeg me of ik ook iets maak. En dat was zo, ik maakte sieraden. Dus niet veel later stond ik met mijn sieraden in de winkel. Dat is leuk. Dan leer je mensen kennen. Nog iemand anders vertelde dat als je nog niet zoveel mensen kent, je op een koor moet gaan! Dan kom je ineens met heel veel mensen in aanraking. En dat klopt. Gezellig hoor.

Ik ben ook op een fotoclub gegaan. Mag ik nog trots zijn, nu hangen er foto's die ik gemaakt heb in de centrale hal van onze flat. Hier is veel meer onderling contact dan in Rotterdam.

Niet zo lang geleden moest ik voor een boodschap er even heen, naar het Binnenwegplein. Ik wist niet wat me overkwam. Allemaal zombies met een verdwaasde blik in de ogen. En...opzij opzij opzij!

Snel mijn boodschapje gedaan en terug naar huis: Maassluis!

Foto: park in Maassluis

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen