Het "egelrestaurant"

Petty van Fief 10-10-2023
36 keer bekeken 0 reacties

Na zondagavond 20 maart 2020 werd het heel lang stil op straat. Een virus zorgde er voor dat er weinig mensen buiten liepen. Vreemd genoeg lagen de straten toch vol met afval. Zo ben ik toen begonnen met het vuil in mijn woonomgeving te verzamelen.

Ik liep met een vuilniszak en grijper tijdens de persconferenties door mijn wijk. Oh, wat was het toen stil op straat.

In de ruim twee jaar durende corona-tijd ben ik het regelmatig blijven doen. In het begin waren het twee volle vuilniszakken maar van lieverlee werden dat er minder. Het werkte aanstekelijk want ik kreeg er gelukkig 'collega's' bij. In mijn artikel van 20 oktober 2020 schreef ik over Jan Eric Visser, een kunstenaar die van niet levend huisvuil grote kunstwerken maakt. Zelf ben ik dat niet gaan doen maar wel loop ik maandelijks met mijn attributen door de buurt. Ondanks de opmerkingen van voorbijgangers dat het onbegonnen werk is, ziet onze buurt er inmiddels toch zeer opgeruimd uit.

Vorige week liep ik in de buurt van de Plus toen een mevrouw mij aansprak. Zij complimenteerde me dat ik dit 'ondankbare' werk deed. We raakten aan de praat over het wonen in de wijk. Zij vertelde dat er veel egels in haar tuin komen. Ze geeft ze eten en heeft zelfs een 'restaurant' voor hen in de tuin gemaakt. Nou, dat wilde ik graag eens zien en mocht komen kijken.

Het 'restaurant' is een kistje waarin een schaal kip-kattenbrokjes staat. Pas heel laat in de avond komen er zo'n 10 kleine en grote egels de tuin in schooieren. Een héle grote egel noemt zij 'Beer' en als hij de tuin in komt, gaan alle egeltjes gauw opzij! De buurkat vindt brokjes ook lekker, vandaar de straatstenen op het dak van het 'restaurant'!

Helaas door de late openingstijden heb ik geen foto van de egeltjes...

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen