Berghutje

Petra van Fief 26-10-2023
37 keer bekeken 0 reacties

Home is where the heart is. Het gevoel van heimwee ken ik niet, ik voel mij overal thuis. Tijdens vakantie of logeer partij, maakt mij niet uit. Voor mensen die wel heimwee ervaren, is dat vervelend. Maar 1 ding willen we allemaal.

Je hoort je veilig te voelen in je eigen huis. Een dak boven je hoofd dat bescherming geeft tegen regen, wind en zon. Het besef dat er op deze aardbol ergens een plekje is van jou is.

Nu zag ik op het nieuws dat het aantal explosieven en branden bij gewone mensen thuis toeneemt. Dat heeft best een groot effect op het gevoel je veilig te voelen in je eigen huis.

Zo schrokken mijn man ik deze zomer op een avond van een enorme KNAL, die ver in Schiedam te horen was. We keken elkaar aan en dachten, wat nu? Ik vloog naar de voordeur om te kijken wat er buiten gebeurde, nog niet te weten dat mijn huis niet veilig was. Bij mijn bovenburen was namelijk een vuurwerk explosief geplaatst en afgegaan.

De politie deed onderzoek in de buurt. En ik dacht: Hoe ga ik mij weer veilig thuis voelen?

Volgens mij is het door angst niet te laten overheersen. Er vooral met mijn gezin en medeburen over te praten. En mijn gedachten te verzetten door te knutselen en naar de radio met gezellige muziek te luisteren.

Nu ik kan jullie zeggen, mijn huis voelt weer als thuis.

Ondanks dat dit gebeurd is ben ik zeer dankbaar voor mijn 'berghutje' zoals ik het altijd noem.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen