Hulp in de wijk!

Esther van Rogplus 06-04-2023
38 keer bekeken 0 reacties

Zit je ergens mee of maak je je zorgen over iemand? Denk dan eens aan het wijkteam bij jou in de wijk. Bij een wijkteam kun je terecht om een probleem voor te leggen en te bespreken. Wat doet een wijkteam precies?

In een wijkteam zitten hulpverleners met kennis en ervaring op verschillende gebieden. Deskundigen op het gebied van opvoeden, geldzaken en schulden, Wmo, maatschappelijk werk, jeugd ggz, eenzaamheid en huiselijk geweld. Denk aan problemen die zich kunnen voordoen bij:

  • jeugdhulp en hulp bij opvoeden
  • financiĆ«n en schulden
  • werk en dagbesteding
  • wonen
  • volwassenen en kinderen met een beperking
  • huiselijk geweld
  • geestelijke gezondheidszorg
  • ouderen
  • verslavingen

De medewerkers werken in hun wijk samen met allerlei organisaties. Bijvoorbeeld Mevis, Stroomopwaarts, de Formulierenbrigade, sociaal raadslieden, Centrum voor jeugd en gezin, huisartsen, scholen en allerlei andere maatschappelijke organisaties.

Een medewerker van het wijkteam kijkt samen met jou naar je probleem en welke oplossingen er mogelijk zijn. Wat kun je zelf doen of is er iemand in jouw omgeving die je kan helpen?
Het wijkteam biedt zelf hulp. Zij kunnen ook speciale hulp of langdurige ondersteuning inschakelen.

Vanuit de wijkteams worden ook allerlei activiteiten in de wijk georganiseerd. Zij weten wat in wijk speelt en wat er allemaal te doen is. Er is voor elk wat wils. Dus zoek je hulp of gezelligheid?

 

Het wijkteam is er voor de bewoners!

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen