Wonen in de buurt van...

Melissa van Rogplus 27-10-2022
49 keer bekeken 0 reacties

Of je nu al lange tijd in je huis woont of je bent op zoek naar een andere woning, de buurt is belangrijk! Wat heb je nodig in je buurt? Waar kan je op letten en wat is handig?

Ik denk dat het goed is dat je nadenkt over wat je belangrijk vindt. Hierbij kan je denken aan winkels, familie en vrienden of juist de huisarts, tandarts of de sportactiviteiten binnen handbereik.

Vind je het prettig om dichtbij een winkelcentrum te wonen, zodat de winkels en de supermarkt goed bereikbaar zijn? Dan kun als je wat minder goed ter been bent zo lang mogelijk zelfstandig de boodschappen blijven doen.

Als je het juist prettiger vindt om ergens rustig te wonen dan is misschien juist het bereik en de verbindingen van het openbaar vervoer belangrijk. Op deze manier kan je rustig wonen, maar toch alles wat belangrijk is goed bereiken.

Ik woon zelf heel centraal, dichtbij een winkelcentrum, het openbaar vervoer en een sportlocatie. Op deze manier kan ik alles lopend of op de fiets bereiken en hoef ik niet voor alles de auto te pakken of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Op deze manier blijf ik meer in beweging en kan ik zelf bepalen wanneer ik bijvoorbeeld boodschappen ga doen. Dat vind ik erg belangrijk.

En wanneer je ouder wordt, wat is dan belangrijk in je buurt? Kun je dan nog met het openbaar vervoer reizen of wil je alles binnen loopbereik? Waar zit je huisarts, is er een fysiotherapeut in de buurt? En je boodschappen, is er een supermarkt in de buurt of ga je ze online bestellen? Misschien doe je dit nu ook al. Vroeg geleerd is oud gedaan.

Bedenk wat voor jou belangrijk is. Voldoet je huidige buurt hieraan of wil je dit in de toekomst toch anders? Welke stappen of acties zijn hier dan voor nodig?

Lees om tips om een huurwoning te vinden het artikel "Woning zoeken". En laat ons in de reacties weten wat jij belangrijk vind in je buurt!

Foto: woonwijk

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen