De BuitenBeter app

Jackie van Fief 06-09-2021
24 keer bekeken 0 reacties

Wandel je in je buurt en zie een kapotte lantaarnpaal? Of ligt er een oude fiets in de sloot? Dan is de BuitenBeter app iets voor jou. De app staat in verbinding met de gemeente, zo komt het gelijk bij de juiste mensen terecht als je iets meld.

Hoe werkt de app eigenlijk? Stel, je bent aan het wandelen en je komt een kapotte lantaarnpaal tegen. Hiervoor kun je een melding in de app maken wanneer je deze gedownload hebt. 

Wanneer je toestaat om je locatie altijd te laten zien, dan start de app direct een melding op (hiervoor geef je toestemming bij het installeren van de app). Van de kapotte lantaarnpaal maak je een foto en je selecteert het probleem in de lijst die in de app staat. Vervolgens kun je nog een omschrijving geven van wat je hebt gezien.

Je kunt kiezen uit een proefmelding of een melding van iets dat daadwerkelijk kapot of vervuild is. De proefmelding wordt niet doorgestuurd naar de gemeente. De echte melding wel. Als je deze keuze hebt gemaakt dan vul je je naam, adres en woonplaats in. De melding is nu compleet.

Verder kun je in de app onder meldingen je lijst vinden met de meldingen die je al eerder hebt gedaan. En onder het kopje informatie vind je meer informatie over de gemeente waar je de melding voor doet.

Tanja, een gebruiker van de app: "het werkt echt, onze lantaarnpaal werd snel gemaakt en de fiets werd uit de sloot gevist! Fijn en makkelijk te gebruiken!"

Dus download allemaal de app, zo houden we onze gemeente schoon en leefbaar!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen