Duurzaam voor de natuur

Jan van Fief 21-02-2023
25 keer bekeken 0 reacties

Weleens gehoord van IVN? Of 52 weken duurzaam? Nou, ik ook niet. Ik ga jullie meenemen..

Laat ik beginnen met het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie, afgekort IVN. Dit werd op gericht in 1960. Waar of wat zouden we zijn zonder natuur? Lekker in het bos vertoeven. Een strandwandeling maken. Of dichtbij huis, gewoon genieten in Midden Delfland. Daar zie je vogels van allerlei pluimage om maar eens een beeldspraak te gebruiken. Maar ook vele andere diersoorten en insecten. Het IVN doet dus heel erg goed werk!

Jaren fietste ik dagelijks naar mijn werk in Delft vanuit Schiedam. En iedere dag was het weer genieten van de prachtige natuur. Die heb ik wel zien veranderen. Pakweg 20 jaar geleden zag ik in het voorjaar heel veel kievieten en grutto's. Dat is tegenwoordig een stuk minder. Zonde toch?

Wil je vast een voorproefje van de komende lente in ons prachtige Midden Delfland?

Maar wat kunnen we daaraan doen?

Gewoon meedoen met 52 weken duurzaam! Iedere week een uitdaging bijvoorbeeld, je gebruikt de auto vaker dan nodig. Dat geeft uitstoot, en heeft direct effect op de luchtkwaliteit. Zeker ook in je eigen wijk. Dus als het kan, pak de fiets, dat is ook nog eens goed voor lijf en ledematen! Dat geldt ook voor de vele pakketjes die we aan huis laten bezorgen. De uitstoot is minder als we die bij een pakketpunt laten bezorgen, in plaats van dat de bezorger elk huis langs moet rijden. Zo is er iedere week een nieuwe uitdaging. Ik weet het, kan lastig zijn, dat merk ikzelf ook. Maar zo draag je wel bij aan het behoud van de natuur en het bevorderen van een beter klimaat. Alle beetjes helpen, net als het scheiden van je huisvuil. Glas, groen, tuin enz.

Doe je mee?

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen