Ramenzemen zonder strepen

Anja van Fief 10-02-2023
26 keer bekeken 0 reacties

Is dat nu wel of niet een leuke klus? Je hebt wel eer van je werk. Sommige mensen doen het wel 1 x per maand, aan de buitenzijde dan. De binnenkant is andere koek.

Wij lieten de buitenboel door een glazenwassen doen, 1 keer in de 2 maanden. De binnenkant werd maar 'matig' gedaan. We hebben ook veel ramen rondom. Toen we zagen hoe de glazenwasser het deed, dacht mijn man, dat kan ik zelf beter. Hij is dan ook een Pietje precies. Hij heeft beloofd 1x in de 2 maanden de buitenboel te doen en 2 x per jaar de binnenkant.

Dus zo gezegd zo gedaan, hij begon in de woonkamer. Eerst dacht hij alleen de ramen te wissen. Daarvoor gebruikte hij HG Glazenwasser in het water. Maar voor onze ramen hing Luxaflex en die waren ook een tijd niet gedaan. Plus het feit dat er ook een ventilatierooster in het raam zit. Die maakt alles viezig met zwarte stof van buiten. Die klus van mijn man werd alsmaar groter. Eerst de Luxaflex schoonmaken, die eraf halen en daarnaast het ventilatierooster. Die moest er ook af. Toen de ramen zemen en alles er weer op bevestigen. Uren was hij daar mee bezig. Muziekje aan en gaan met die banaan. Zo heeft hij in etappes de ramen aan de binnenzijde gedaan. Maar dan is 2 x per jaar echt wel genoeg!

Mijn broer beveelt iets anders aan voor de ramen: namelijk Ha-Ra. Dan gebruik je een aparte wisser met een bepaald schoonmaakmiddel RAAP. Je hebt geen emmer en maar weinig water nodig. Geen gespetter meer. Tis wat prijzig in aanschaf, maar dan heb je ook wat!

Helaas heeft er al een flinke storm op de ramen gestaan, dus ik ben benieuwd of we het een half jaar vol kunnen houden om niet te zemen. We gaan het zien.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen