Ken je hem nog?

Jan van Fief 08-02-2022
25 keer bekeken 0 reacties

Stel je voor…. de vloer vegen met een bezem, met stoffer en blik, de was draaien met een wringer, matten kloppen met een matten klopper, afwassen in een teiltje, kinderen in bad in een zinken teil, water koken in een grote ketel, luiers uitkoken op petroleum stel, koffie zetten met de hand.

Zo was het en dan nu!

Stofzuiger, wasmachine, droger, vaatwasmachine, en.... de zuigrobot!
Wat, zuigrobot?? Ja, zuigrobot!

Onze zoon heeft een zuigrobot. Een zelfrijdende robot. Die zuigt de vloer, komt onder de bank, onder het bed, ontwijkt zelfstandig obstakels, laadt zichzelf op. Ik wist van niets, zat daar keurig op bezoek en plotseling een vreemdsoortig geluid. Direct onder mij, onder de bank. Komt er onder de bank vandaan een merkwaardig gevormd, kruipend apparaat ter grootte van een gemiddelde laptop, maar dan half rond/vierkant. Een soort D-vorm.

Die robot vond het tijd om aan de slag te gaan en begon zomaar de vloer te zuigen.

Je weet niet wat je ziet. Keurig om de tafelpoten, langs snoeren, de hoek om. Een stiekem onderkruipseltje.

Heel precies werd alles gezogen. Zegt onze zoon, 'dat doet die ook als wij niet thuis zijn, gewoon uit zichzelf. Dus je hebt een hulp in de huishouding, maar dan iedere dag! Hoe mooi is dat?!'

'En...' zegt onze zoon, 'hij dweilt ook!'

Moet toch niet gekker worden, maar wat een gemak.

Ja, ik hoor jullie denken. Ik ben op leeftijd, die stofzuiger lijkt steeds zwaarder te worden en ik steeds strammer. Zo'n ding wil ik ook.

Nou, gewoon doen, kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Welke? Ja, onderzoekje op internet. Een goede is gemiddeld € 600,- . Succes!

Heb je al ervaring met een robot of advies? Reageer dan op dit artikel.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen