Bah, wat vies!

Anja van Fief 19-05-2021
9 keer bekeken 0 reacties

Wat is het vieste voorwerp in huis? Vaak denk je dan toch al eerste aan de wc-bril. Nou dat is hem dus niet! Op nummer 1 staat de vaatdoek. Maar de keukenspons doet ook niet onder, die ziet men liever verdwijnen.

Dat vaatdoeken vol bacteriën zitten zal geen verrassing zijn. Maar weet je dat 2000 mensen per dag ziek worden van eten en dat deze voedselinfectie vaak in de eigen keuken ontstaat. (bron: Voedselcentrum)

Een paar weetjes:

- Een vaatdoekje kan na 24 uur meer dan 4 miljard bacteriën bevatten.

- Een vaatdoekje heeft meer bacteriën dan een tong van een hond. 

- Een vaatdoekje heeft meer bacteriën dan een wc-bril van een openbaar toilet.

Daar schrik ik ook best van. Het probleem met sponzen en doekjes is dat we ze gebruiken voor zo'n beetje alles. In plaats van alleen voor het aanrecht en tafels. Het vaatdoekje en/of spons blijft ook vochtig dat is nou net een omgeving waar bacteriën zich het allerliefst nestelen.

Dagelijks ontsmetten kan zeker geen kwaad of pak iedere dag een schone. Zelf doe ik de vaatdoek iedere dag in de vaatwasmachine op 65 graden of hoger. Het makkelijkste is in de bestekbak.

En voor het extra vuile werk en gemak zijn er wegwerpdoekjes en de keukenrol, dan ben je gelijk van het probleem af!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen