Tuin lenteklaar maken

Sonja van Fief 08-04-2021
15 keer bekeken 0 reacties

Vorige week hebben we al wat mooie lentedagen gehad. Kreeg jij ook de kriebels om de tuin aan te pakken? Ik wilde gelijk mijn tuinset schoonpoetsen en weer buiten neerzetten. Wat kun je nog meer doen om je tuin "zomer" klaar te maken?

  • Verwijder het onkruid. Nu heb ik niet zo'n grote tuin, maar we zijn er wel altijd even mee zoet. Zodra je je tuin van onkruid hebt ontdaan, woel dan ook de aarde even om. Dat geeft weer net even wat meer zuurstof aan de grond.
  • Snoeien van planten. Daarover worden veel tips gegeven op de snoeikalender.
  • Gras maaien en daarna eventueel het gazon bemesten. Het beste kun je dit doen voordat het gaat regenen, dan zakt de mest gelijk de bodem in.
  • Bloembollen en zaden planten. In de zomer heb je dan hele mooie bloemen in de tuin.
  • En als laatste, je terras klaarmaken. Spuit met eventueel een hogedrukspuit je terras mooi schoon en dan kunnen je meubels naar buiten!

Een extra tip: zelf vind ik het erg prettig als ik niet te veel op mijn knieƫn hoef te zitten of gehurkt. Er zijn hiervoor handige tuinknielbankjes dat werkt een stuk gemakkelijker!

Als alles weer gedaan is en je hebt er wat werk aan gehad, kun je extra genieten van de mooie dagen die in het verschiet liggen. Hoewel het er de afgelopen dagen naar uitzag dat we de tuin winterklaar moesten makenwink.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen