Een stofzuiger als huisdier?

Quinten X 19-01-2021
19 keer bekeken 0 reacties

Een robotstofzuiger klonk voor mij altijd als een typisch gevalletje 'duur speelgoed'. Toch kon ik het niet laten om tijdens ‚'Black Friday' vorig jaar zo'n slim huisdier te adopteren. En nu, een paar maanden later, kunnen wij thuis niet meer zonder.

De afgelopen jaren is het assortiment robotstofzuigers flink gegroeid. Waar eerst het merk 'Roomba' de lading dekte, biedt nu ook de Lidl een instapmodel aan. Mijn ervaringen komen van de 'Roborock S6 Pure' die wij de bijnaam Noo-Noo (van de Teletubbies) hebben gegeven. Dit model heeft naast het stofzuigen, ook de mogelijkheid om te dweilen.

Noo-Noo komt, na het instellen van onze voorkeuren in een handige app, om de dag rond 14:00 uur uit haar 'Dock'om vervolgens de gehele benedenverdieping te stofzuigen en te dweilen. Onze woonkamer, hal en keuken zijn op deze verdieping, waardoor de belangrijkste ruimtes in één ronde schoon zijn.

Bij de eerste paar keer stofzuigen, scant Noo-Noo de ruimtes en bouwt hiermee in de app, een plattegrond van het huis. Wij kunnen vervolgens de ruimtes benoemen. Dit is fijn om na het morsen in de keuken, Noo-Noo meteen te hulp te laten schieten. Dit kan bijvoorbeeld via de Google Home.

Wel moesten we de eerste paar dagen echt even babyzitten. Noo-Noo wurmde zich onder de kasten en nam steeds de mat bij de tuindeur mee. In de app geef je aan welke delen van de kamer niet door de stofzuiger mogen worden schoongemaakt. De mat hebben we daarnaast met dubbelzijdig tape vastgezet.

De kleinste hoekjes zal Noo-Noo niet kunnen bereiken. Daarvoor zal je toch zelf nog even aan de slag moeten. Door de drukte van de dag, realiseer je eigenlijk niet eens meer dat de vloer voor je wordt schoongehouden. Totdat je dan rondkijkt op de eerste verdieping en ziet dat Noo-Noo helaas toch nog echt geen trappen kan lopen...

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen