Kleine wasjes, zelfs grote wasjes...

Tanja van Fief 15-10-2020
11 keer bekeken 0 reacties

Droog ik op mijn staande droogrek! Sinds ik deze tip van een reumaconsulente kreeg, gebruik ik een staand droogrek. Ik ben blij met deze tip en deel hem dan ook regelmatig met anderen. En nu zelfs op Fief.

Natuurlijk is was in de wasdroger het gemakkelijkste en kost dit jezelf de minste energie. Maar ik gooi niet al mijn bovenkleding in de wasdroger want daar wordt het echt niet altijd mooier van.

De was ophangen kan een zware klus zijn wanneer je schouder-, arm- of handklachten ervaart. Vooral wanneer je waslijnen hebt die boven je hoofd hangen. Je moet dan je armen enorm heffen, wat een grote belasting geeft. De was is dan ook nog nat en hierdoor extra zwaar.

Deze klachten voorkom je door zoveel mogelijk was op een staand droogrek te hangen. Je hoeft niet te heffen en met goed mikken laat je de was zo precies over de spijltjes vallen. Dit kost totaal geen kracht. Ook het afhalen van de was is zo veel eenvoudiger. Wanneer je de wasmand dan op een verhoging ernaast zet, bijvoorbeeld op een stoel, hoef je ook niet te bukken.

Bijkomend voordeel is dat ik geen knijpers hoef te gebruiken. Mijn handen houden niet zo van knijpers. Uiteraard zijn hier speciale knijpers voor die je gemakkelijker kan openen maar als ik ze niet hoef te gebruiken, dan liever niet. En dat kan op een staand droogrek. Het is hangt misschien minder netjes maar het droogt ook prima hoor.

Nu de wasmachine en droger nog op hoogte plaatsen, dan kan een (mijn) kind de was doen.

Een staand droogrek kun je bij veel winkels kopen. De Lidl heeft weleens een aanbieding, de Action verkoopt ze maar ook bij de Blokker kun je terecht. Zelf heb ik ze al jaren van de Ikea. Die werkt prima, is niet duur en gaat een lange tijd mee.

Deze grote wasknijper wordt ook wel de reuma wasknijper genoemd en werkt super. Je kunt deze knijpers ook zelf maken door aan beide zijde van een houten wasknijper een andere halve wasknijper vast te lijmen met watervaste lijm. Een stuk goedkoper.

Staand droogrek kopen

Een staand droogrek kun je bij veel winkels kopen. De Lidl heeft weleens een aanbieding, de Action verkoopt ze maar ook bij de Blokker kun je terecht. Zelf heb ik ze al jaren van de Ikea. Die werkt prima, is niet duur en gaat een lange tijd mee.

Staand droogrek kopen

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen