Aan de wandel met boodschappen

Cora van Fief 25-10-2023
26 keer bekeken 0 reacties

Omdat ik vlakbij een winkelcentrum woon, doe ik mijn boodschappen meestal lopend. Samen met mijn rugzak ga ik dan op pad; om m'n boodschappen met een tas in de hand te dragen vindt mijn lijf niet zo fijn. Die rugzak is daarom een goede oplossing.

In de berging heb ik ook nog een karretje staan. Je weet wel, zo een met twee wieltjes die je achter je aan trekt. Eigenlijk zijn ze bedoeld om je boodschappen in te vervoeren maar ik gebruik 'm als ik weleens naar het strand ga, dat scheelt een hoop gesjouw.

Tegenwoordig zie je steeds vaker boodschappenkarretjes met vier wielen. In plaats van dat je 'm achter je aan sleept, dúw je 'm. Eigenlijk is dat nóg handiger! Denk maar eens aan een volle kruiwagen: als je die achter je aan trekt kost dat veel meer kracht dan dat je 'm voor je uit duwt. Daarnaast is het een uitkomst voor mensen die iets minder goed ter been zijn: met de vier wielen staat het karretje stevig op de grond en heb je er extra steun aan tijdens het lopen. Het is een beetje hetzelfde idee als bij een rollator... maar dan anders.

Ik heb de vierwielers al gezien met een boodschappentas of met twee kratten. Hoewel vooral die laatste best prijzig zijn, zijn ze wel heel makkelijk. Je zet in de winkel je boodschappen in de kratten en thuis kun je zonder al teveel gedoe alles gelijk op z'n plek zetten.

Onder het motto "Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid" zie ik dus genoeg mogelijkheden voor 'ooit', wanneer ik misschien niet meer zo vief ben om met m'n rugzak op stap te gaan.

Wat doe jij om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken als je boodschappen doet? Ik ben benieuwd! Laat je het me weten hieronder in de reacties?

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen