Ergernis of gemak?

Petra van Fief 04-10-2023
27 keer bekeken 0 reacties

De wetenschap en technische ontwikkelingen gaan rap in deze wereld. Vroeger stond je gezellig aan de kassa terwijl de medewerker je boodschappen een voor een aan sloeg. Tegenwoordig sta je achter een computer zelf je boodschappen te scannen. Hou jij het allemaal nog bij?

Neem als voorbeeld mijn schoonvader. Die had 25 jaar geleden al moeite om de werking van een faxmachine te begrijpen. Zelf ben ik een kleine digibeet maar wel heel handig op mijn telefoon met Facebook, je mag het gerust een verslaving noemen.

En zo kom ik op het gebruik van iets nieuws in de supermarkt: de zelf(hand) scan kassa.

Wat eerst gemak was voor mij veranderde al rap in grote ergernis. Niet meer in de soms lange rij voor de kassa en vaak stond ik ook in de verkeerde rij. De rij bij de 'buren' ging altijd sneller.

Het vriendelijke praatje bij de kassa medewerker was er ook niet meer. Het gevolg van werkdruk misschien?

Dus dan de boodschappen zelf scannen, vlug klaar. Niet voor mij. Welke supermarkt ik ook in ga, vaak ben ik de pineut. Er verschijnt dan de mededeling wacht u op controle. Potverdikke! Gaan we weer. Weg lekker vlug klaar. Mijn keurig ingepakte tas wordt snel overhoop gehaald. Na de zoveelste controle zei ik niet erg aardig "u legt het NU terug zoals het in de tas zat."

Ik vroeg het mijn man, die iedere zaterdag voor ons gezin met 4 volwassenen zeker 5 bigshoppers vol koopt. Hij vindt 't gebruik TOP. Het scheelt hem heel wat handelingen van in de kar,op de band,in de kar en in de tas. Nu is 't scannen en gelijk in de tas. En de controle nou geen punt. Het is voor hem puur gemak.

Dus ik ga morgen met frisse zin boodschapjes doen, fingers crossed en ik blijf vriendelijk. Hoeveel controles ook.

Ben ik te oud voor moderne technologie of is het weerstand tegen controles?

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen