Boodschappen doen is leuk?

Marijke van Fief 22-02-2022
26 keer bekeken 0 reacties

Als je een weekmenu hebt hoef je maar eenmaal per week boodschappen te doen.

Boodschappen doen is niet mijn hobby, dus dat is niet erg. Je moet dan wel heel veel inslaan. Op het keukenmeubel ligt een kladblokje. Daar schrijf ik steeds hetgene op waar ik de laatste van gebruik. De avond voor de boodschappen maak ik het weekmenu. Terwijl ik controleer wat ik allemaal nodig heb spit Jerry de folders door. Op jacht naar aanbiedingen, want: 'ons bint zunig!'

Ik heb op mijn telefoon de Albert Heijn app. Daar staat het hele assortiment in. Maar AH heeft een looproute uitgestippeld. Je moet wel (eenmalig) de winkel intikken waar je naar toe gaat. Je kunt random de boodschappen invoegen en alles wordt in volgorde van de looproute in de lijst gezet. Dat is handig. Je hoeft nooit meer naar de spullen te zoeken. Er zijn ook plaatjes van de artikelen en of het in de bonus is. Dat is makkelijk als je iets niet direct kan vinden.

Bij de AH in de Koningshoek in Maassluis begin je bij de groenten- en fruitafdeling. Ik vind dat toch zo leuk. Ik zie allerlei jonge mensen wanhopig door die winkel scheuren, met een papieren briefje in hun handen. En ik, dame op leeftijd, loop met mijn telefoon in mijn hand rustig door de winkel. Als ik iets gepakt heb, swipe ik dat uit mijn lijst. Als mijn lijst leeg is ben ik bijna bij de kassa. Zo werkt dat met die looproute. Bij de kassa staan rijen mensen. Soms loopt er ineens weer iemand uit de rij. Dan schiet ze te binnen dat ze nog iets vergeten zijn. Ik niet, ik ga rustig met mijn karretje en handscanner naar het vierkantje om af te rekenen. Dat doe ik nog wel ouderwets, met mijn betaalpasje.

Voor de volgende stap moet ik nog een en ander overwinnen. Je kunt de boodschappen namelijk ook met je telefoon scannen en betalen. Op die manier is boodschappen doen wel leuk, hoor!

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen