GGD - appstore

Ruud van Fief 08-04-2024
29 keer bekeken 0 reacties

Wereldwijd zijn er meer dan 100 000 apps en websites met als label ‘gezondheidsapp’. Maar welke app is nu betrouwbaar. De GGD-appstore helpt je een handje

Gezondheid apps en websites heb je in alle soorten en maten. Van een simpele stappenteller tot de app: “Moet ik naar de dokter?”. Het aantal apps groeit dagelijks maar is daardoor ook onoverzichtelijk. Hoe vind je nu de apps die het beste bij jouw leefstijl passen, die een positieve bijdrage kunnen leveren aan jouw gezondheid. Én die goed en betrouwbaar zijn.

Om je te helpen hebben alle 25 GGD’s van Nederland samen een website gemaakt waar je een overzicht vindt van belangrijke en betrouwbare Nederlandstalige gezondheidsapps. Op deze gebruiksvriendelijke website vind je veel verschillende apps die jou kunnen ondersteunen bij je gezondheid. Denk aan apps voor lichamelijk welzijn, mentale gezondheid, zingeving en dagelijks functioneren.

Alle apps op deze website zijn door de GGD grondig getest op gebruikersvriendelijkheid, betrouwbaarheid en privacy door onafhankelijke professionals. Je kunt van iedere app een korte review lezen en zelfs de volledige review downloaden.

Op de website kun je op twee manieren zoeken naar apps:

Per categorie:
Er zijn 6 categorieën waarin de apps zijn ingedeeld. Kijk je bijvoorbeeld in de categorie lichaamsfuncties dan vind je hier apps die je stappen tellen of je fietskilometers bijhouden, maar ook apps over voeding, naar de dokter gaan enzovoort.

Met de zoekfunctie:
Type ‘stoppen met roken’ in de zoekbalk en alleen die apps zullen verschijnen over dit onderwerp.

De GGD-appstore is daarmee een betrouwbare bron voor informatie over gezondheidsapps.  En als je zelf een gezondheidsapp gebruikt waar je erg tevreden over bent, laat ons die dan weten in de reacties.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen