Logopedie

Astrid van de Frankelandgroep 28-03-2024
27 keer bekeken 0 reacties

We worden allemaal ouder. Goed nieuws natuurlijk, maar het ouder worden kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Wist je dat je bijvoorbeeld door het ouder worden of door een ziekte/aandoening last kunt krijgen van taal-, spraak- en/of stemproblemen?

Of dat je last kunt krijgen tijdens het eten of drinken? Gelukkig kan er in veel situaties hulp bij geboden worden met Logopodie. 

Waarbij kan de logopedist helpen?
Enkele voorbeelden zijn:

  • beperkingen tijdens het eten en drinken; moeite met kauwen, (ver)slikken of speekselverlies
  • taalproblemen; moeite met het verwoorden van gedachten, schrijven en begrijpen en/of lezen van taal
  • spraakproblemen; slecht verstaanbaar zijn
  • stemproblemen; hese/schorre stem of een zacht stemgeluid

Denk hierbij bijvoorbeeld aan afasie. Iemand met afasie kan woordvindproblemen ervaren. Je gebruikt dan bijvoorbeeld het verkeerde woord in de verkeerde situatie. Dit kan ontzettend lastig zijn. Met behulp van oefeningen en strategieën kunnen de logopedisten jou helpen om deze problemen te omzeilen en om jouw verhaal te kunnen vertellen. En ook kunnen de logopedisten advies geven aan jouw directe omgeving. Zo krijg je hulp bij het communiceren en merk je dat je het in het dagelijks leven niet langer allemaal alleen hoeft te doen.

Herkenbaar?
Zou je willen dat een van de logopedisten van de Frankelandgroep je helpt om jouw klachten te verminderen? Neem dan vooral contact op!

Elke senior kan, met of zonder verwijzing van de huisarts of specialist, in aanmerking komen voor logopedie van ons behandelcentrum. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

De afdeling logopedie van de Frankelandgroep is telefonisch te bereiken via de receptie van onze locatie Frankeland (010 – 426 4925) of maak gebruik van het contactformulier op de vernieuwde website.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen