Je bent wat je eet

Ruud van Fief 20-02-2024
32 keer bekeken 0 reacties

Hebben jullie ook de documentaire op Netflix gezien “You are what you eat”. Een verhaal over 21 eeneiige tweelingen, waarvan de ene helft een normaal en de andere helft een vegan dieet eet.

Het idee van de serie was wetenschappelijk verantwoord. Wat is de invloed van wat je eet, op je gestel en je geest. Onder het motto Genes or greens, deden 21 eeneiige tweelingen mee aan een experiment, waarbij één persoon een normaal dieet kreeg met vlees, vis, melk en eieren. De ander kreeg een strikt vegan dieet. Hieronder de trailer van de serie.

Ik was geschokt door deze serie. De impact van ons dieet op de planeet is groot. En een hoop wijsheden zijn ons ingeprent door de voedingsmiddelenindustrie.

Maar de positieve boodschap was, dat wat goed is voor de planeet is ook goed voor ons. De verschillen in de eindmetingen tussen diegene die vegan had gegeten en het standaard dieet hadden gevolgd was groot. Ik zal het eindresultaat niet verklappen kijk zelf maar.

Wil je naast vegan ook biologisch eten dan zijn hier een paar handige links
Hofweb :Bio boodschappen direct van de boer, verpakkingsarm thuis bezorgd.

Ekoplaza: De grootste Biologische supermarkt. Naast online bestellen heeft Ekoplaza ook fysieke winkels onder andere in Rotterdam en Delft.

Zelf ben ik al een tijd 2022 flexitarier. We eten één tot twee keer in de week vlees en op brood heb ik nooit meer vleeswaren. Durf ik zelf die stap verder te gaan voor een vegan dieet en biologische inkoop. Ik ga het in ieder geval eens een tijdje proberen. Misschien doe ik ook wel de vegan challenge Ik houd jullie op de hoogte. 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen