Get in shape 2

Ruud van Fief 19-01-2022
22 keer bekeken 0 reacties

Vandaag presenteert Diaan het tweede Shape menu. Ook nu weer speciaal op jullie afgestemd. En wat achtergrondinformatie.

Goed en gezond eten is belangrijk. En als je, na de decembermaand, weer in vorm wilt komen dan moet je niet minder maar anders gaan eten. Diaan Vroegh onderschrijft deze mening. Als afgestudeerd diëtiste aan de Haagsche Hogeschool weet zij hoe belangrijk goede voeding is.

Diaan, hoe is het idee van het Shape menu eigenlijk ontstaan?

Verleden jaar, toen we (ook) in een lockdown zaten, heb ik de Shape Challenge opgezet voor de leden van FitsportLand Schiedam. Dit heb ik gedaan samen met Chynouk, zij liep bij mij haar derdejaars stage voeding en diëtetiek.

Wat hield de online challenge in?

150 leden van FitsportLand hebben acht weken lang de dagmenu's gevolgd. Wekelijks kwamen we online bij elkaar met o.a. informatie over het nieuwe weekmenu, een kennisquiz, et cetera. Omdat veel leden de menu's gebundeld wilden hebben, hebben wij na de Challenge een Shape magazine gemaakt. Het menu van verleden week en het menu wat ik deze week deel, komen uit het magazine en waren de menu's waar de leden het meest enthousiast over waren.

Hoe heb je de menu's ontworpen?

Om gezond af te vallen en voldoende energie te behouden kan je het beste maximaal 500 kcal minder eten per dag. Maar de verhoudingen koolhydraten, vetten en eiwitten moeten ook in orde zijn. Voor de 150 deelnemers kwamen wij op de volgende gemiddeldes uit:

 

Vrouwen

Mannen

Energie 1200 kilocalorieën 1500 kilocalorieën
Vet 33- 40 g 41-50 g vet
Eiwit 80-110 g  80-110 g eiwit
koolhydraten 135-150 g 170-185 g

De menu's werden afgestemd op vrouwen en zoals in het eerste artikel al gemeld, moesten de mannen wat meer eten. En allebei konden ze kiezen uit de tussendoortjeslijst.

Heb je nog een advies voor de Fief lezers?

Blijf bewegen, blijf gezond eten en mocht het toch niet lukken zoek hulp bij een diëtist.

Meer weten?

Onder bepaalde omstandigheden wordt een dieetadvies vergoed door sommige zorgverzekeraars. Klik hieronder en bekijk of jij een vergoeding kan krijgen. 

Vergoeding dieetadvies

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen