Nooit te oud voor vitaliteit

Monique van Vitality Warrior 11-12-2023
16 keer bekeken 0 reacties

Door mijn eerste artikeltje op Fief ben ik benaderd door een fantastische dame van 79 jaar oud. Bij haar intakegesprek vertelt ze me over een boel klachten die haar dagelijks het leven zuur maken.

Wat me erg raakt in ons gesprek is dat ze me vraagt of een traject bij mij voor haar nog wel zin heeft, gezien haar leeftijd. Nou is deze dame van 79 een hele vieve dame maar toch had ik deze vraag niet verwacht.

Enerzijds kan ze wel 99 worden maar anderzijds misschien heeft ze nog maar een paar jaar. We weten het niet maar zelfs dan:

Waarom zou je er niet voor zorgen dat je er altijd het maximale uithaalt?

Ze is het ermee eens en gaat starten, gelukkig maar. Al gauw blijken we met kleine wijzigingen de ergste klachten al onder controle te hebben, En ze is daarnaast een bijzonder leuke cliënte!

Waar ik vooral van schrok tijdens het gesprek met deze dame, is het feit dat je wellicht jezelf als te oud zou zien om nog iets aan je klachten te doen.

Dit realiseerde ik me opnieuw toen ik laatst een bevolkingsonderzoek uitnodiging kreeg voor een mammografie. Hier wordt je boven 75 jaar niet meer voor uitgenodigd. Nu weet ik dat dit onder andere te maken heeft met kankercellen die veel langzamer groeien op oudere leeftijd. Maar iets in die brief geeft toch het gevoel alsof jij niet meer de moeite waard zou zijn. En dat mag nooit het geval zijn!

Iedereen is het waard om, voor de tijd die je gegeven is, er maximaal voor te gaan en je vitaalste leven te leven. Laat niemand je iets anders vertellen.

Als er dingen zijn, die jou in de weg zitten, zoek er dan hulp voor want er is qua gezondheid vaak meer te beïnvloeden dan je denkt.

Op naar vitaliteit, de kracht van het leven! Ook als je een stukje ouder dan 50 bent.

Monique: Van klacht naar kracht

Foto: vitaal

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen