Laat je brein spelen

Cora van Fief 24-11-2023
16 keer bekeken 0 reacties

Twee weken geleden ben ik naar een lezing geweest over het brein. De meesten van ons zullen hoogleraar Erik Scherder wel kennen van tv. Ik vind het erg interessant hoe hij vol passie vertelt over alles wat met onze hersenen te maken heeft.

De lezing waar ik nu naartoe ben geweest werd gegeven door Mark Mieras. Hij wist net zo boeiend te vertellen over hoe onze hersenen werken.

Wat me vooral is bijgebleven is dat Mark Mieras zei dat je je brein een groot plezier doet door het te laten 'spelen'! Maak er een feestje van voor je hersenen! Want, zo vertelde hij, door je brein te blijven activeren, maken je hersenen keer op keer nieuwe verbindingen. Hierdoor wordt de kans op hersenaandoeningen zoals dementie verkleind.

Tijdens de lezing werden er een aantal voorbeelden gegeven hoe je dat kunt doen. In de top 3 stonden puzzelen, muziek maken/zingen en dansen.

Het is nooit te laat om je hersenen te laten 'spelen'.

Ook wanneer je de 60, 70 of 80 jaar gepasseerd bent kun je je hersenen actief helpen in het maken van nieuwe verbindingen! Dat kan zelfs al op hele simpele manieren door bijvoorbeeld dingen anders te doen dan je gewend bent. Gebruik de afwasborstel eens met je linkerhand als je rechts bent, of met je rechterhand als je links bent. In het begin voelt het misschien onhandig maar je zet je hersenen daarmee wel aan het werk! Of neem eens een andere route dan je normaal gesproken doet. Het zijn maar een paar voorbeelden waarmee je je brein stimuleert om nieuwe verbindingen te maken!

Wil je leuke breinspelletjes doen, kijk dan op tv eens naar Max Geheugentrainer. Je kunt ook de app downloaden zodat je het op je tablet of telefoon kunt spelen.

Mijn brein wordt blij van zingen. En hee... laat dát nou net in de top 3 staan! ;)

Waar wordt jouw brein blij van? Vertel je het me in een reactie?

Foto: brein

Max Geheugentrainer: download de app en speel met het boodschappenspel!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen