Voeten...

Petty van Fief 22-11-2023
8 keer bekeken 0 reacties

Al vanaf je als klein mensje op die kleine voetjes ging staan en lopen, dragen ze jou je hele leven lang.

 

Voeten zijn bij velen een zogenaamd 'ondergeschoven kindje', de mens is er veelal niet écht zuinig op!

De mens is het enige zoogdier dat permanent op twee voeten staat en in zijn leven gemiddeld zo’n 185.000 kilometer loopt. Dat is vier keer de aardbol rond en die voeten worden ook nog eens dagelijks gebruikt. Het is vrij logisch dat voeten extra aandacht en verzorging nodig hebben maar krijgen die echter te weinig waardoor er uiteindelijk allerlei voetklachten komen. 50 tot 60% van de mensen heeft daar last. Er kunnen verschillende oorzaken zijn zoals verkeerde schoenen, overgewicht, reuma maar ook door ouderdom. Klachten zoals bijvoorbeeld eeltvorming, kloven, likdoorns, ingegroeide- en kalknagels komen veel voor. Zeer pijnlijk allemaal.

Uitkomst brengt de pedicure die de voeten van mensen met deze voetproblemen behandelt.

Wist je dat vrouwen gemiddeld 4 keer zoveel voetklachten hebben als mannen? Dat is eigenlijk niet raar want veel vrouwen dragen zo lang mogelijk schoenen met hoge hakken. De benen komen daarin nou eenmaal goed tot hun recht. En wie kijkt er nou niet naar mooie benen? Maar wist je, dat het hele dagen op slippers lopen ook voetproblemen veroorzaken? Mensen met diabetes kunnen die beter helemaal niet dragen omdat kleine sneetjes kunnen leiden tot serieuze complicaties. Er zijn echter ook andere lichamelijke klachten die uiteindelijk voortkomen uit voetklachten. Rugklachten bijvoorbeeld.

Dit hele verhaal kan ik mooi vertellen maar helaas heb ik in mijn jonge jaren mijn voetjes ook 'misbruikt'. Daar pluk ik nu mijn wrange vruchten van! Een van mijn golfvriendinnen die al ruim 50 jaar pedicure is, behandelt nog steeds een paar trouwe klanten. Haar kast staat vol dozen met héle mooie schoenen. De meeste hebben hakken!

Maar voetklachten? Nee, die heeft zij niet!

Provoet: de brancheorganisatie voor de pedicure en medisch pedicure

Foto: pedicurestoel

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen