Het nieuwe Franciscus Maassluis

Cora van Fief 15-11-2023
16 keer bekeken 0 reacties

Afgelopen juli heeft polikliniek Franciscus Maassluis op een nieuwe plek haar deuren geopend. Met deze verhuizing is er een mooie polikliniek ontstaan waar heel veel medisch specialistische zorg onder één dak zit.

Zoals altijd kun je er nog steeds terecht als je bijvoorbeeld bloed moet laten prikken. Maar wat helemaal nieuw is, is dat er nu ook röntgenfoto's of een echo gemaakt kan worden. Ook kunnen er kleine medische ingrepen gedaan worden. Inwoners van Maassluis en omgeving hoeven voor dit soort dingen dus niet meer naar Schiedam of Rotterdam te gaan.

Voor een bezoek aan de oogarts kun je er op dit moment helaas niet meer terecht. De oogarts die er eerst zat is inmiddels met pensioen. Gelukkig zijn er nog wel specialisten aanwezig die oogmetingen kunnen doen en je door kunnen sturen als dat nodig is.

Behalve de Polikliniek is ook Apotheek Furieade meeverhuisd naar het nieuwe gebouw.Daarnaast kun je bij Franciscus Maassluis nu ook terecht voor fysiotherapie.

Franciscus Maasluis is op de begane grond van het gebouw De Vlootschouwer. Tijdens de bouw hiervan is er ook een mooie, ruime parkeerplaats voor bezoekers van de polikliniek gemaakt. Net zoals overal in Maassluis kun je hier gratis parkeren.

Omdat het op maar een paar meter afstand van de oude plek af ligt, zal het voor veel mensen niet moeilijk zijn om de weg naar Franciscus Maassluis te vinden. Maar ook voor wie er nog niet eerder geweest is zal het al gauw duidelijk zijn. Voor het gebouw wappert namelijk een grote vlag met daarop 'Franciscus Gasthuis en Vlietland'!

De ingang van de polikliniek vind je aan de kant waar de oude Maasdijk en de Weverskade ligt.

Ben je benieuwd geworden en wil je meer weten of een kijkje nemen hoe het er van binnen uitziet? Bekijk dan het filmpje. Je wordt daarin meegenomen tijdens een korte rondleiding!

Polikliniek Franciscus Maassluis biedt inwoners van de regio Maassluis en Maasland goede medisch specialistische zorg.

Foto: Polikliniek Franciscus Maassluis

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen